Günaydınnn

Bir süredir birkaç şey paylaşmaya başlamayı planlıyordum ama hep bir şeyler girdi araya hep estek hep köstek derken kısmet bugüneymiş.

Biraz geriden alacağım ama kısa sürede günü yakalarım merak etmeyin enerjim yerine geldi artıkJ

İlk önce sevgilimin sevgili kız kardeşi nasıl p&d gelini oldu onu anlatmak istiyorum.

560279_10150892192508501_662080101_n

İşte Fulya ve Gökhan

Fulyacım değişik ve el yapımı davetiyeler, kına gecesi için taçlar ve tokalar  ve el yapımı bir gelin çiçeği istiyordu. Benim aklımda bu konularda bir sürü plan proje vardı arşivim de sağlamdı ama bu ilk deneme olacaktı ve o da sağ olsun kendini kollarıma tamamen bıraktı.

Önce birkaç örnek inceleyerek nasıl bir davetiye istediğine yani ana hatlarına karar verdik. Kartpostal formatında ve üzerinde resimleri olan bir şey istiyordu. İlk adım güzel güzel birkaç resim çektirip bunları bize verdiler, bunları belli bir formata soktuk ve aşağıdaki gibi bir zemine ulaştık. Bu arada ne kadar sevimliler değil mi?:)

3

Sonrasında bunu nasıl kartpostala dönüştüreceğiz ve de nasıl bir zarf ile nihai haline gelecek bu konularda beyin fırtınası başladı. Madem el yapımı olacak o zaman işin içine matbaa hiç girmesin her şeyi mühür baskı yapalım diye bir fikir önerdim ve bunun için önce kartpostal seklinde bir mühür baskı bulduk sonra da iç metinler için mühür baskılar hazırlattık.

DSCN4471

Ve başladık çalışmaya, bütün akşamlarımız aşağıda göreceğiniz gibi hatıl harıl baskı yaparak geçti ama netice çok güzeldi:)

DSCN4480

Sonra sıra zarflara geldi, bunun için de olabildiğinde özgün ve orijinal olalım derken netice işte..

DSCN4502

Tabi kızımız bütün iyi niyetiyle kendini bize (sevgilimin desteğini asla göz ardı edemem:) emanet ederken çok iyi niyetliydi ama içinde ne yangınlar kopuyordu kim bilir, sonunda memnun edebilmiş olmak da bizim için büyük mutluluk.

4331

Bu da kızımızın gelin çiçeği, çiçeğin çalışma sürecinde olmadığı için direk son halini gördü ve sürpriz oldu 🙂 Farklı gelin çiçeği çalışmalarıma hem buradan blog üzerinden hem de http://www.peravedus.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Tabi biz bununla yetinmedik, bundan sonra kalan zamanımızı kına gecesinde kızların takacağı taçlar ve tokalara harcadık, herkes saç şekline göre bir seçim yapabilsin diye bir kısmını toka şeklinde bir kısmını da taç olarak hazırladık.

a (1)

Bunlar da da aksesuarlarımızın sepeti ve aynı konseptte hazırlanmış kına setiJ

a (2)

Tabi erkeklerimizi de unutmadık onları da kırmızı kırmızı süsledik 🙂

563558_10201024000856832_610409948_n

Yorum bırakın